![]() |
|
|
#1 |
|
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]()
Thanked 0 Times in 0 Posts |
Merhaba, bu forumdaki ilk mesajım
Öncelikle konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemediğimden buraya açtım. Neyse ben soruma geçiyorum. İnternette HTC Desire için root olma ile ilgili birkaç belge okudum. Fakat ben telefon üzerinde sürekli root olmak istemiyorum. Yapmak istediğim şu: Windows veya Linux işletim sisteminden (ikisi de kurulu bende) Android konsoluna root olarak giriş yapıp yapmak istediğim şeyleri yapıp root'luktan çıkmak. Bunu yapma imkanım var mı?Orta/Üst derece Linux kullanıcıları şu dediğimi daha iyi anlayacaktır: Linux tabanlı işletim sistemlerinde chroot denen birşey vardır (belki windows'da da vardır bilmiyorum). Diyelim bilgisayarımızda a ve b olmak üzere iki Linux dağıtımı var. a dağıtımından chroot ile b dağıtımının konsoluna root olarak girebiliyoruz. Android'de Linux tabanlı bir işletim sistemi olduğuna göre mantıken buna benzer birşey yapılabilir. Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum. |
| Status: Offline |
|
|
|
#2 |
|
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]()
Thanked 2 Times in 2 Posts |
Merhabalar,
Oncelikle sitemize hosgeldiniz.Kalici olmaniz dilegiyle.Benim telefonumda (Samsung i7500 Galaxy olur kendisi) boyle bir secenek mevcut.Zaten root yetkisini kullanmak icin size soruyor.Yani bir bakima izin istemedigi surece devre disi da denilebilir. |
| Status: Offline |
|
![]() |
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Şu Anki Saat: 08:28 PM

Öncelikle konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemediğimden buraya açtım. Neyse ben soruma geçiyorum. İnternette HTC Desire için root olma ile ilgili birkaç belge okudum. Fakat ben telefon üzerinde sürekli root olmak istemiyorum. Yapmak istediğim şu: Windows veya Linux işletim sisteminden (ikisi de kurulu bende) Android konsoluna root olarak giriş yapıp yapmak istediğim şeyleri yapıp root'luktan çıkmak. Bunu yapma imkanım var mı?

Normal